CNANDR a selectat constructorii pentru ultimul lot din Autostrada Transilvania. Cei 18 kilometri vor costa 98 de milioane de euro

6 aprilie 2016,

de Daniel Ionascu

Consorţiul dintre Astaldi, Max Boegl, Astalrom  şi Consitrans a fost selectat de către Compania Naţională pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru proiectarea şi execuţia lotului 2, Iernut-Cheţani, din cadrul autostrăzii Ogra-Târgu Mureş. Acesta este ultimul lot rămas fără constructor din Autostrada Transilvania.
Companiile în cauză vor primi 437,63 milioane lei, fără TVA, adică aproximativ 98 de milioane de euro, pentru realizarea celor 18 kilometri, astfel că preţul pe kilometru este de 5,45 milioane de euro.   Consorţiul va avea patru luni la dispoziţie şi 12 luni pentru executarea lucrărilor, astfel că tronsonul ar trebui să fie gata în luna august 2017.
Concomitent, cele patru companii vor asigura o perioadă de patru ani de garanţie.   Finanţarea obiectivului este în proporţie de 75% din fonduri europene, în vreme ce Guvernul României asigură 25%.