Defrișarea unei păduri întârzie finalizarea autostrăzii Gilău-Nădășelu. În ce stadiu sunt lucrările și care e situația autostrăzii Sebeș-Turda

Directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, împreună cu o echipă de specialişti au inspectat șantierele din Transilvania, mai exact loturl 3 din Autostrada Orăştie – Sibiu, precum și autostrăzile Gilău – Nădăşelu și Sebeș-Turda.

Vineri, 12 Feb. 2016

Șeful CNADNR a vizitat șantierul autostrăzii Gilău-Nădășelu, unde lucrările sunt terminate pe jumătate, însă sunt întârziate din cauza unor defrișări: ”Tronsonul Gilău-Nădășelu este realizat în proporţie de peste 50% la nivel de corp de autostradă iar pasajele sunt în diferite faze de execuţie. O problemă care întârzie finalizarea tronsonului de autostradă este defrişarea unei suprafeţe de pădure”, a declarat Cătălin Homor.

Acesta a inspectat și loturile 3 și 4 din Autostrada Sebeș — Turda, cu o lungime de 12 km, respectiv 18 km, despre care a spus că sunt realizate în proporție de peste 40%.

Șeful CNADNR a ajuns și pe șantierul autostrăzii Orăștie-Sibiu, mai exact pe porțiunea din lotul 3 care a fost demolată: ”Până la finele lunii februarie, aşa după cum am mai spus, trebuie demarată în paralel licitaţia pentru expertiza întregului lot 3 din Autostrada Orăştie – Sibiu, cât şi lansarea licitaţiei pentru refacerea zonei afectate. În vederea definitivării măsurilor ulterioare, am convocat o echipă lărgită de specialişti pentru inventarierea degradărilor. Prin această inspecţie, pe care am efectuat-o zilele acestea, am vrut să avem rezultate clare cu privire la situaţia defectelor existente la momentul actual, ce au putut fi constatate vizual. Expertiza ce va fi demarată va o radiografie în urma căreia vor fi trase concluzii legate de calitatea lucrărilor executate”, a precizat Cătălin Homor.