Este nevoie de un nou acord de mediu pentru Autostrada Transilvania. Termenul limită pentru depunerea documentației a expirat!


Joi, 18 Feb. 2016

 

Este nevoie de un nou acord de mediu pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania. Termenul limită pentru depunerea documentației a expirat, însă, în luna decembrie a anului trecut.

Un comandament de lucru a fost înfiinţat la Prefectură pentru obținerea autorizației de mediu pentru deblocarea lucrărilor la Autostrada Transilvania. Prefectul Gheorghe Ioan Vușcan, a inițiat întâlniri periodice în cadrul comandamentului, în vederea urgentării și eficientizării colaborării între toate instituțiile statului de la nivel județean și național pentru obținerea acestui nou Acord de Mediu necesar pentru continuarea lucrărilor la A3.

Necesitatea unor discuții periodice a apărut după ce prefectul a constatat că demersurile pentru obținerea autorizației sunt încă în prima fază de lucru, dintr-un total de 4, în condițiile în care termenul limită de finalizare și depunere a documentației la Agenția Națională pentru Protecția Mediului era 23 decembrie 2015. De asemenea, prefectul județului Cluj s-a arătat nemulțumit de colaborarea defectuoasă între instituțiile abilitate care au obligația de a furniza documentele care stau la baza obținerii autorizației.

Prima ședință de lucru a Comandamentului va avea loc vineri, 19 februarie, la Palatul Administrativ. La şedinţă vor participa directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, directorul general DRDP Cluj, Eugen Cecan, Camelia Ștefănescu, reprezentantul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, directorul executiv al Agenției Județene pentru Protecția Mediului Cluj, Grigore Crăciun, dar și reprezentanții firmei care a asigurat consultanța proiectului, ai proiectanților și specialiști în domeniu.