Contractul pentru realizarea unui tronson al autostrăzii Câmpia Turzii - Tg. Mureș a fost reziliat. Probleme și la autostrada Sebeș-Turda

Marţi, 12 Apr. 2016

Contractul pentru construirea unuia dintre cele cinci loturi ale Autostrăzii A3 Campia Turzii - Târgu-Mureș a fost reziliat, la solicitarea constructorului, anunță CNADNR.

Este vorba despre lotul Târgu-Mureş - Ungheni, contractul fiind reziliat la cererea constructorului, în condițiile în care au trecut mai bine de 12 luni de la semnarea sa și CNADNR încă nu a emis Ordinul de începere a lucrărilor.

Potrivit Hotnews.ro, situația s-a datorat lipsei autorizației de construire, a unor avize și a exproprierilor neefectuate la timp. 

”Pe Câmpia Turzii - Târgu-Mureş avem patru constructori, însă un lot, din păcate, s-a reziliat. Noi am încercat să-l resuscităm, dar nu am găsit înţelegere. Va fi relicitat", a anunţat şeful CNADNR, Cătălin Homor, pentru sursa citată.

Contractul pentru lotul Târgu-Mures - Ungheni + drum de legătura (9,2 km, dintre care 4,7 drumul de legătura) fusese atribuit asocierii LEMACONS - VEGA 93 - ARCADA COMPANY, valoarea sa fiind de aproximativ 180 de milioane de lei.

Homor a vorbit, totodată, și despre problemele legate de realizarea Autostrăzii Sebeș-Turda. Aici, șeful CNADNR a recunoscut că ”pe Lotul 1 au fost ceva probleme în legatură cu proiectarea, probleme cu constructorul (...) Dacă nu există înțelegere să respectăm împreună contractul, nu putem merge mai departe. Singura variantă este rezilierea și scoaterea lucrărilor din nou la licitație”.