Autostrada Transilvania merge înainte. S-a semnat contractul pentru un nou lot

de Teodora Demian

12 martie 2015

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat joi semnarea contractului pentru construcţia unui nou tronson al Autostrăzii Transilvania.

ste vorba de cel de-al patrulea lot al sectorului Câmpia Turzii - Ogra - Târgu-Mureş, pe distanţa Târgu Mureş - Ungheni, care cuprinde şi un drum de legătură şi are o lungime de 9,2 km, din care 4,7 drumul de legătură.

"CNADNR anunță că în data de 11.03.2015 a fost semnat contractul "Realizarea Autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, lot 1: Târgu Mureş Ungheni + drum de legătură", au informat reprezentanţii companiei.

Potrivit comunicatului remis de CNADNR, contractul a fost semnat cu asocierea LEMACONS & VEGA 93 & ARCADA, valoarea totală fiind de 179.787.916,93 lei fără TVA (40.529.286 euro, după cursul BNR de joi, 12 martie).

Finanțarea proiectului este asigurată în proporţie de 85% din fonduri de coeziune, în timp ce diferenţa de 15% va fi acoperită de la bugetul de stat.

Durata de derulare a lucrărilor este de 60 de luni, din care 12 luni pentru execuţia propriu-zisă, alte 48 de luni reprezentând perioada de garanţie.

Procedura de licitaţie privind atribuirea contractelor aferente sectorului Câmpia Turzii - Ogra - Târgu-Mureş al autostrăzii Braşov - Oradea a fost finalizată în ianuarie. La sfârşitul lunii februarie, CNADNR anunţa semnarea contractului pentru construcţia ultimului lot al sectorului Câmpia Turzii - Ogra - Târgu-Mureş, între Ungheni şi Ogra, cu o lungime de 10,1 km. Acestea sunt primele proiecte de investiţii ale anului 2015 care au ca sursă de finanţare fondurile europene nerambursabile.